Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna

 

Selamlar nasılsınız? Bugün sizlerle mantarı sevmeyenlere bile mantarı sevdirecek kremalı çok lezzetli bir makarna tarifi vereceğim. Hazırsanız hemen malzemeleri sayarak başlıyorum.

Gerekli Malzemeler:

·         Bir paket penne makarna (içi boş olan herhangi bir makarnada olabilir sosun makarna içine girmesi için önemli)

·         500 gr. Jülyen doğranmış tavuk göğsü

·         500 gr. Mantar (ben kültür mantarı kullanıyorum)

·         Tuz

·         Kekik

·         Fesleğen

·         Sıvıyağ

·         Bir paket krema

 

ü  Öncelikle derin bir tencere veya vog bir tavaya jülyen doğradığımız tavuklarımızı ekliyoruz ve hafif renk alana kadar pişiriyoruz.

ü  Tavuklarımızın suyunu salmasına izin vermeden mantarlarımızı ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz.

ü  Tavuklarımız ve mantarlarımız yavaş yavaş sularını salacaklar ama sonra tekrar çekeceklerdir.

ü  Sabırla bekliyoruz ve sularını çektikleri gibi sıvıyağımızı ekleyerek pişirmemize devam ediyoruz.

ü  Tavuklarımızı ve mantarlarımızı sıvıyağda biraz pişirdikten sonra yaklaşık 1,5 tatlı kaşığı kekik,  1,5 tatlı kaşığı fesleğen ve kendinize göre yeterli miktardan biraz az tuz ekleyerek bir iki kere daha karıştırıyoruz.

ü  Tencere veya tavanızda sıvıyağı kalacak şekilde tavuklarımızı ve mantarlarımızı bir tabağa çıkartıyoruz.

ü  Tenceremize sıcak su ve bir tutam tuz ekleyerek makarnalarımızı bu kekikli fesleğenli sosla birlikte haşlıyoruz.

ü  Makarnalarımızı haşlarken lütfen hamur olmamasına dikkat edelim kullandığınız makarnayı kaç dakika haşlayacağınız pakette yazıyor pakette yazandan bir dakika öncesinde makarnalarınızı kontrol etmenizi tavsiye ederim.

ü  Evet kısa bir öneriden sonra tarifimize devam edelim 😊. Makarnamızın kalan suyunu da ayrı bir kaba süzüyoruz çünkü tarifimizin devamında ihtiyacımız olacak.

ü  Makarnalarımızı süzdükten sonra tekrar tencere veya tavaya alıyoruz ve daha önce ayırdığımız mantar ve tavuğumuzu ekleyerek nazikçe karıştırıyoruz bu işlemi yaparken ocağın altı kısık olmalı.

ü  Makarnamız ve mantarlı tavuğumuz birbirine karıştıktan sonra haşladığımız makarna suyundan 1-1,5 kepçe ekliyoruz en son bir paket kremayı alarak iyice karıştırıyoruz fakat iyice karıştırmak isterken makarnalarımıza hasar vermemeliyiz nazikçe karıştırmanızı öneririm.

ü  Son olarak ocağımızın altını kapatıp makarnalarımızı servis ediyoruz ve afiyetle yiyoruz. Mantarı sevmeyen arkadaşlarınızın bile severek yiyeceği harika bir tarif oldu. Dilerseniz isteğe göre biraz karabiberde ekleyebilirsiniz. Karabiber de çok yakışıyor.

Denedikten sonra lütfen yorumlarınızı olumlu veya olumsuz bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz. Deneyecek olan arkadaşlarımıza şimdiden afiyet olsun 😊

Bu da bizden ufak bir deneme sonrası makarnamızın fotoğrafı:


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avokadonun Zayıflatıcı Etkisi ve Faydaları

Oyun Geliştirme Programları Nedir?