Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna
Selamlar nasılsınız? Bugün sizlerle mantarı sevmeyenlere
bile mantarı sevdirecek kremalı çok lezzetli bir makarna tarifi vereceğim.
Hazırsanız hemen malzemeleri sayarak başlıyorum.
Gerekli Malzemeler:
·
Bir paket penne makarna (içi boş olan herhangi
bir makarnada olabilir sosun makarna içine girmesi için önemli)
·
500 gr. Jülyen doğranmış tavuk göğsü
·
500 gr. Mantar (ben kültür mantarı kullanıyorum)
·
Tuz
·
Kekik
·
Fesleğen
·
Sıvıyağ
·
Bir paket krema
ü
Öncelikle derin bir tencere veya vog bir tavaya
jülyen doğradığımız tavuklarımızı ekliyoruz ve hafif renk alana kadar
pişiriyoruz.
ü
Tavuklarımızın suyunu salmasına izin vermeden
mantarlarımızı ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz.
ü
Tavuklarımız ve mantarlarımız yavaş yavaş
sularını salacaklar ama sonra tekrar çekeceklerdir.
ü
Sabırla bekliyoruz ve sularını çektikleri gibi
sıvıyağımızı ekleyerek pişirmemize devam ediyoruz.
ü
Tavuklarımızı ve mantarlarımızı sıvıyağda biraz
pişirdikten sonra yaklaşık 1,5 tatlı kaşığı kekik, 1,5 tatlı kaşığı fesleğen ve kendinize göre
yeterli miktardan biraz az tuz ekleyerek bir iki kere daha karıştırıyoruz.
ü
Tencere veya tavanızda sıvıyağı kalacak şekilde
tavuklarımızı ve mantarlarımızı bir tabağa çıkartıyoruz.
ü
Tenceremize sıcak su ve bir tutam tuz ekleyerek
makarnalarımızı bu kekikli fesleğenli sosla birlikte haşlıyoruz.
ü
Makarnalarımızı haşlarken lütfen hamur
olmamasına dikkat edelim kullandığınız makarnayı kaç dakika haşlayacağınız
pakette yazıyor pakette yazandan bir dakika öncesinde makarnalarınızı kontrol
etmenizi tavsiye ederim.
ü
Evet kısa bir öneriden sonra tarifimize devam
edelim 😊. Makarnamızın kalan suyunu da ayrı bir kaba
süzüyoruz çünkü tarifimizin devamında ihtiyacımız olacak.
ü
Makarnalarımızı süzdükten sonra tekrar tencere
veya tavaya alıyoruz ve daha önce ayırdığımız mantar ve tavuğumuzu ekleyerek
nazikçe karıştırıyoruz bu işlemi yaparken ocağın altı kısık olmalı.
ü
Makarnamız ve mantarlı tavuğumuz birbirine
karıştıktan sonra haşladığımız makarna suyundan 1-1,5 kepçe ekliyoruz en son
bir paket kremayı alarak iyice karıştırıyoruz fakat iyice karıştırmak isterken
makarnalarımıza hasar vermemeliyiz nazikçe karıştırmanızı öneririm.
ü
Son olarak ocağımızın altını kapatıp
makarnalarımızı servis ediyoruz ve afiyetle yiyoruz. Mantarı sevmeyen
arkadaşlarınızın bile severek yiyeceği harika bir tarif oldu. Dilerseniz isteğe
göre biraz karabiberde ekleyebilirsiniz. Karabiber de çok yakışıyor.
Denedikten sonra lütfen yorumlarınızı olumlu veya olumsuz
bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz. Deneyecek olan arkadaşlarımıza şimdiden
afiyet olsun 😊
Bu da bizden ufak bir deneme sonrası makarnamızın fotoğrafı:
Yorumlar
Yorum Gönder