Mozik Pasta
Merhaba arkadaşlar bugün aniden tatlı kriziniz veya
misafiriniz geldiğinde hemen buzluktan çıkarıp servis edebileceğiniz basit
olduğu kadar çok lezzetli ve kimsenin hayır diyemeyeceği bir tatlı tarifi
veriyor olacağım. Pastamız lezzeti ve kolaylığıyla ünlü olduğu kadar
ekonomikliğiyle de çokça tanınan bir pasta işte o pastamızın yani mozaik
pastamızın yapımına başlıyoruz.
İhtiyacımız olan malzemeler:
- 1,5 paket pötibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı tereyağı (isteğe göre margarin kullanabilirsiniz)
- 4 yemek kaşığı şeker
- Bir paket şekerli vanilin
- Yarım su bardağı süt
Malzemeleri tamamladıysak hadi yapmaya geçelim.
Orta boy bir tencereye tereyağını koyuyoruz ve eritiyoruz. Daha
sonra içerisine süt, kakao ve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Şeker eridikten sonra ocaktan alıp hazırladığımız kakaolu harcı soğumaya
bırakıyoruz. Kakaolu karışımımız soğurken biz de bisküvilerimizi kırmaya
geçiyoruz bisküvileri kırarken ne çok büyük ne de un haline getirecek şekilde
kırmalıyız yaklaşık bir bisküviden 4-5 parça elde etmiş olacağız. Kısa bir
bilgilendirme yapmak isterim eğer isterseniz içerisine portakal, limon kabuğu
rendesi veya ufak fındık parçaları ekleyebilirsiniz inanın çok lezzetli
olacaktır. Kırdığımız bisküvileri ılımış kakaolu harcımızın içine ekleyerek çok
fazla karıştırıp hamur haline getirmeden birbirleriyle karışmasını sağlıyoruz.
Karışımımız tamamen hazır olduğunda mutfak tezgâhımıza streç film sererek
karışımızı streç filmin üzerine ekliyoruz ve şekil vererek streç filmi sarıyoruz.
Eğer streç film kullanmak istemiyorsanız yağlı kâğıt kullanabilirsiniz.
Dikkatli bir şekilde mozaik pastamızı buzluğa koyup yaklaşık 3 saat donmasını
bekliyoruz. Buzluktan çıkarttıktan sonra mozaik pastanız servis edilmeye hazır.
Dilerseniz üzerine çikolata sosu, fındık, Hindistan cevizi ve istediğiniz
meyvelerle süsleyebilirsiniz. Ben her zaman buzluğuma iki adet mozaik pasta
eklerim. Birisinin içerine fındık parçaları ekler ve onu yağlı kâğıt ile
sararım üzerine büyük harflerle sakın yeme bu misafirler için diye yazarak
ayırırım malum evde çat kapı misafirimiz eksik olmaz. Diğerini de ev halkı ve
kendi tatlı krizim için aynı bu tarif ile hazırlarım bu da benden size de ufak
bir tavsiye olsun. Deneyen arkadaşlarımıza şimdiden afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder